Home Rommelmarkt Driekoningen Donateursactie Projecten

Rommelmarkt

Doorgaans in het eerste weekend van juni houdt het PMC op zondag een jaarlijkse rommelmarkt in Waalre. Deze rommelmarkt wordt al meer dan 40 jaar gehouden en is in de wijde omtrek geliefd om het grote assortiment en de schappelijke prijzen.

Op de zaterdag voorafgaand aan de rommelmarkt worden in Waalre-dorp huis-aan-huis bruikbare spullen opgehaald. Mensen van verder weg zijn welkom om hun overtollige spullen zelf bij het rommelmarktterrein af te leveren. Meer dan honderd vrijwilligers zijn het hele weekend in touw om op te halen, uit te sorteren en op zondag te verkopen. Achteraf geeft het iedereen een goed gevoel als er weer duizenden euro’s zijn binnengebracht voor het goede doel!

Bekijk de fotoserie ‘Rommelmarkt door de jaren heen’.

Rommelmarkt 2020 afgelast

Helaas, vanwege de Coronacrisis is de rommelmarkt van het PMC in 2020 niet doorgegaan. Alle evenementen waren in juni nog verboden.

De speciale donatie-actie ‘3 euro voor de 3e Wereld’ heeft gelukkig gezorgd voor een fantastische extra opbrengst van € 5238,= die maakt dat we toch de gebruikelijke bijdrage naar onze 11 projecten kunnen overboeken.

In 2021 willen we graag weer een rommelmarkt organiseren, waarschijnlijk in het weekend van 5 en 6 juni. Hopelijk tot ziens en blijf gezond!

Rommelmarkt 2019

In 2019 is de rommelmarkt gehouden in het weekend van 25 en 26 mei, voor het eerst in en om Sporthal Hoeveland in Waalre. De markt heeft het mooie bedrag van € 8.937,33 opgebracht.
Met dank aan AH Waalre en slager Vos voor hun donatie t.b.v. de lunch van de vrijwilligers; firma Groenen voor het hekwerk; firma Coppelmans voor de plantjes in de bloemenkraam; en firma Wijlaars voor de afvoer van het overgebleven materiaal. En natuurlijk: dank aan de ruim 100 vrijwilligers die vr of in het weekend meegeholpen hebben!

40 jaar rommelmarkt

In 2016 hebben wij onze veertigste fancy fair / rommelmarkt gehouden. Een jubileum om een beetje trots op te zijn! Birgit Bergema-Sas, oprichtster van het PMC, zette haar herinneringen aan de begintijd op papier. Haar verhaal kunt u hier downloaden.

In de beginjaren werd als voorloper van de rommelmarkt een fancy fair gehouden in Het Klooster. Ja, de locatie waar de rommelmarkt vele jaren lang plaatsgevonden heeft!
Destijds werden er spulletjes uit India verkocht. Verder was er een keur aan spelletjes en kleine loterijen om de kas van het PMC te spekken. Ringwerpen, ballen gooien, darten en hengelen stonden op het programma. Men kon een voetbal winnen door het juiste aantal bonen in een pot te raden; de pop zou als prijs mee naar huis gaan met degene die haar verjaardag raadde. Er was een enveloppenspel en natuurlijk werd ook toen al aan de inwendige mens gedacht: mmm, eigengebakken poffertjes!

Kijk hier voor meer foto’s uit de oude doos (met dank aan Zus Bijnen).