Home Rommelmarkt Driekoningen Donateursactie Projecten

Projecten

PMC Waalre ondersteunt 11 projecten in de Derde Wereld die binding hebben met Waalre.
Dorpsgenoten of voormalig dorpsgenoten zijn betrokken bij allerlei kleinschalige initiatieven die met minimale overheadkosten voor grote effecten proberen te zorgen. Dat is de moeite waard om te ondersteunen!
Sommige projecten zijn van congregaties waar Waalrese missionarissen ooit voor gewerkt hebben. De missiepaters en -zusters zijn inmiddels overleden, maar het werk is overgenomen door mensen uit de streek. De contacten blijven bestaan.

Basic Care (Ghana)
Oyugis Integrated Project (Kenia)
African Child Foundation (Kenia)
SYPO (Oeganda)
Werk van pater Antoon Krol (Papua Nieuw-Guinea)
Werk van zuster Anne-Katrien van Ool (Rwanda)
Van der Looij Welfare Foundation (Sri Lanka)
Project van Ria Schutte (Tanzania)
Inside the Same (Tanzania)
Werk van broeder Herman Verkuylen (Zuid-Afrika)
PMC Aalst

Stichting Basic Care Ghana

Stichting Basic Care Ghana is een kleinschalige stichting die zich al jarenlang inzet voor mensen in het noorden van Ghana. Sommigen zijn zo arm dat ze geen toegang hebben tot basale medische zorg, of het zijn mensen die verstoten worden door hun eigen familie of dorp. BCG steunt het werk van Dr. David Abdulai, een Ghanese arts die 25 jaar geleden de Shekhinah kliniek oprichtte. Wat begon als een ‘spreekkamer’ onder een mangoboom, is inmiddels uitgegroeid tot een eigen ziekenhuis met operatiekamer.

Zie ook www.basiccareghana.nl/.

Stichting Oyugis Integrated Project in Kenia

Deze stichting, mede opgericht door de overleden frater Joop Bodifee, zet zich onder andere met een schoolfonds in voor (wees)jongeren in Oyugis.

Zie ook www.oip-nederland.nl/.

Frater Henry Simaro in Kenia

De ACF (African Child Foundation, een initiatief van Waalrenaren Fred en Nell Stetter) steunt het werk dat frater Henry doet voor Aids- en oorlogswezen. Voor hen worden schooltjes gebouwd, en er wordt opvang verzorgd bij gastgezinnen of in een internaat.

SYPO Oeganda

SYPO is een organisatie die microkredieten in Oeganda verleent. Vrouwen kunnen hiermee bijvoorbeeld een koe of geit aanschaffen om in hun eigen onderhoud te voorzien. SYPO vraagt bij leningen geen onderpand, waardoor de hulp erg laagdrempelig is.

Zie ook www.sypo.nl/.

Het werk van pater Antoon Krol in Papua Nieuw-Guinea

Tijdens zijn leven is hij meer dan 50 jaar als missionaris werkzaam geweest. De donatie uit Waalre wordt nog steeds in Papua Nieuw-Guinea gebruikt voor hulp aan mensen uit de parochies waar pater Krol gewerkt heeft.

Het werk van zuster Anne-Katrien van Ool in Rwanda

Zij heeft tijdens haar leven in een gevangenis in Kigali gewerkt. Daar zitten veel gevangenen al ruim 15 jaar zonder proces vast. De donatie uit Waalre wordt gebruikt voor de aanschaf van medicijnen, kleding en lesmateriaal voor de gevangenen. Ook worden familieleden van gevangenen ondersteund.

De projecten van de Stichting Van der Looij Welfare Foundation in Sri Lanka

Deze stichting zet het werk voort van de overleden pater Harry van der Looij. In Baddegama worden onder andere een school en een naaiatelier voor kansarme vrouwen gesteund.

Zie ook www.projectsrilanka.nl/.

Project van Ria Schutte in Tanzania

Ria Schutte steunt een school voor kansarme meisjes in Tanzania. De school is destijds mede opgezet door haar oom, de overleden pater Jan Bosman. De donatie van het PMC wordt door Cordaid verdubbeld.

Inside the Same in Tanzania

Stichting Inside the Same zet zich in om kinderen met albinisme in Tanzania kansen op een beter leven te geven.

Zie ook www.insidethesame.com.

Het werk van broeder Herman Verkuylen in Zuid-Afrika

Tijdens zijn leven heeft hij lang gewerkt in dit land op verschillende plaatsen, waaronder in de Mariathal Mission in Natal. De donatie uit Waalre wordt onder andere gebruikt om de opleiding van priesterstudenten in Zuid-Afrika te bekostigen.

De projecten van PMC Aalst

Ook in Aalst, het buurdorp van Waalre, bestaat een Parochieel MissieCentrum. Zij helpen ons bij de rommelmarkt, daarom gaat een gedeelte van de opbrengst naar drie Aalster projecten: een onderwijsproject in Kenia, een weeshuis in Colombia en hulp aan MoldaviŽ-TransnistriŽ.